صادرات فرش ایران _ قوانین و شرایط آن_قالی سرای مهرو
فرش یکی از محصولات تولیدی در ایران است .که جایگاه ویژهای در زمینه تجارت خارجی داراست.صادرات فرش شرایط خاص خود را دارد. که اکثر بازرگانان ایرانی را جذب خود میکند.
قوانین صادرات فرش چیست؟
برای فعالیت در عرصه صادرات فرش ایران، شناخت قوانین صادرات فرش مهم است.یکی از قوانین مهم صادرات فرش داشتن کارت بازرگانی میباشد.برای صادرات فرش اول باید به اتاق بازرگانی مراجعه کنیم.و سپس درخواست کارت بازرگانی نماییم.و بعد با دریافت کارت بازرگانی معتبر. و دریافت گواهی مبدا از اتاق بازرگانی فرش را صادر کنیم.یکی دیگر از از قوانین صادرات فرش ممنوعیت صدور فرشهای بافته شده از نخهای رنگ شده زیر استاندارد میباشد. همچنین صادرات فرشی که تار و پود آن از الیاف مصنوعی باشد نیز ممنوع است.از دیگر قوانین صادرات فرش داشتن شماره تعرفه فرش است.که توسط آن میتوان کشورهایی که سابقه صادراتی دارند شناسایی نمود.
شناخت بازار بین المللی فرش
بازار صادرات فرش ایران با دغدغههایی روبروست.یکی از آنها عرضه فرشهای کمکیفیت چینی و هندی با شهرت فرش دستباف ایرانی است.مساله دیگر افزایش هزینه تولید فرش دستباف است.هر چند با وجود تحریمهای موجود و کاهش صدور فرش ایرانی هنوز هم این فرش رتبه اول در جهان را داراست.
موانع صادرات فرش
تنها شناخت قوانین صادرات فرش ایران برای ورود به این بازار کافی نیست.زیرا روند صادرات فرش با موانعی روبروست.یکی از این مشکلات عدم شناخت و مطالعه دقیق کارشناسی بر سلیقه و تقاضای بازار جهانی است.همچنین رقبای خارجی و دلالان فعال در زمینه صادرات فرش نیز برای تاجران ایرانی موانعی ایجاد میکنند.
مشورت با مشاوران بازرگانی و کسانی که در زمینه صادرات فرش فعالیت دارند، به دنبال کنندگان صدور فرش توصیه میشود.
صادرات فرش به چه کشورهایی انجام می شود
در سال ۹۶ بیشترین صدور فرش ایران به ترتیب به کشورهای آمریکا آلمان و لبنان صورت گرفت.قبل از تحریم ۲۵ درصد فرش دستباف ایران به آمریکا صادر می شد.امروزه کشورهای آمریکای لاتین ،چین و روسیه بزرگترین بازارهای صدور فرش ایران هستند.