شستن فرش در قالیشویی با شستن فرش در خانه چه تفاوتهایی دارد
شستن فرش ازگذشته به خصوص در ایام نوروز جزء سنتهای کهن ایرانیان بوده است. در گذشتهای نه چندان دور که مردم در خانههای ویلایی زندگی میکردند .و هزینههای آب و مواد شوینده زیاد نبود، بیشتر مردم بصورت سنتی و دستی به شستن فرشهای خود میپرداختند.
اما امروزه مشکلات زندگی آپارتمانی و هزینههای سنگین زندگی و نبود وقت کافی ، باعث شده است .تا مردم برای شستن فرشهای خود از خدمات قالیشوییها استفاده کنند. واضح است که شستشوی فرشها در قالیشوییها توسط دستگاههای اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک انجام میشود.
شستن فرشها در خانه
آیا تصور میکنید با شستن قالی و قالیچه در حیاط و پارکینگ منزل، صرفهجویی کردهاید؟ اگر بدانید چه آسیبی به فرشها وارد میشود هرگز اینکار را انجام نمیدهید.برای مثال ریختن بیش از حد شامپو فرش، باقی ماندن مواد شوینده در زمان زیادتر روی قالی، آبکشی ناقص و باقی ماندن شویندهها در تار و پود فرشها از موارد آسیب رسان هستند. که در شستشو به روشهای سنتی زیاد دیده میشود.
همچنین در روشهای خانگی برای شستن فرشها از آب زیادی استفاده میشود. جذب آب موجب تغییر در رنگ، سنگین شدن فرش و همچنین عدم امکان حرکت فرش میشود. به این ترتیب موقع خشک کردن قالی به دلیل سنگینی زیاد امکان پاره شدن آن وجود دارد.
یکی از مهمترین مواردی که موجب آسیب به فرش میشود .باقی ماندن رطوبت در تار و پود فرش است. در روشهای سنتی شستن فرش ، آب زیادی جذب الیاف قالی میشود که تا مدتها باقی میماند. با پهن کردن فرشهای شسته شده در زیر آفتاب، امکان از بین رفتن رنگ قالی وجود دارد. و در هوای اتاق هم نمی توان فرشها را به طور عمیق خشک کرد. باقی ماندن رطوبت در فرش موجب رشد قارچ و کپک در قالی شده. و موجب خراب شدن فرشها میشود.
نحوه شستن فرش در قالیشویی
-
غبارگیری فرش
قبل از شستشو ابتدا گرد و خاک داخل الیاف قالی با دستگاه، تمیز میشود! این دستگاه شبیه به یک جاروبرقی قوی است .و همه غبارهای عمقی فرش را تمیز میکند. پس از آن نوبت به مرحله پاکسازی با مواد شوینده است.
-
شستن فرش با شوینده مناسب
متخصصین فرش با توجه به جنس الیاف از مواد مناسب برای تمیز کردن و شستشو استفاده میکنند. عملیات شستن قالی توسط دستگاه انجام میشود. برای اینکه هیچگونه آسیبی به فرش نرسد، یک نیروی متخصص و با تجربه تنظیمات دمای آب، فشار آب، میزان مواد شوینده و …. را تنظیم میکند. در صورت نیاز عملیات لکهبری پیش از شستشو انجام میشود. پس از آن، فرش وارد قسمت آبکشی شده .و با آب پر فشار، تمیز میشود.
-
آبگیری فرش در قالیشویی
در نهایت پس از شستن، فرشهای شسته شده، داخل دستگاه خشک کن قرار گرفته .و به صورت مکانیزه خشک میشود. جالب است بدانید که فرشها به صورت لول شده، در خشک کن قرار داده شده. و با چرخش در سرعت بالا، کامل خشک میشود. سپس فرش در گرمخانههای مسقف مخصوص از داربست آویزان شده .و توسط دستگاه هیتر خشک میشود.
در صورت نیاز به تعمیر فرش، مرحله نهایی شامل رفو، ریشه زنی و … انجام میشود.
روش های مراقبت از ریشه های فرش