شیوه بافت فرش ماشینی _ از ریسندگی تا تکمیل فرش ماشینی
طراحی دستگاه قالی ماشینی، جهت تولید فرش بادوام و باکیفیت بالا و شبیه قالی دستبافت ایرانی صورت میگیرد. بافت فرش ماشینی طی سه مرحله کلی ریسندگی، بافندگی و تکمیل صورت میگیرد . در ادامه میخواهیم تمام مراحل قالیبافی ماشینی، را برای شما بیان کنیم. تا با شیوه قالیبافی ماشینی آشنا شوید .
۱٫ ریسندگی
در این واحد نخ لازم برای قالیبافی ماشینی، تهیه میشود.
فرش ماشینی از سه دسته نخ به نامهای نخ تار از جنس پنبه ، پلی استر. و نخ پود از جنس جوت .و نخ خاب یا ریشه که از جنس آکریلیک یا پلی پروپیلن یا پلی استر و در بعضی موارد ویسکوز بافته میشود . در یک فرش ۱۲متری معمولا” حدود ۸۲% آن نخ خاب ۱۲% نخ پود و ۶% نخ تار میباشد.
۲.بافت فرش ماشینی
در مرحله بافندگی، دو فرش هم زمان، به صورت زیر بافت و رو بافت، در یک دستگاه بافته میشود. و در انتها توسط تیغ مخصوصی از یکدیگر جدا میشوند. ازجمله ماشینآلات تخصصی بافت، می توان به دستگاههای تکسیما، واندویل CRX ، ASR ، VTR و HCP اشاره کرد. پس ازاینکه نخ بافته شده در مرحله قبل آماده، و رنگ شد. وارد مرحله بافندگی میشود. نخها در پشت فرش ماشینی درون قرقره جای میگیرد. و توسط یک لوله نایلونی با سوزنهای بافندگی داخل زمینه فرو میروند .و به این ترتیب یک ریشه زده میشود. عملیات بافندگی توسط ماشینهای بسیار سریع و توسط چند هزار سوزن انجام میشود. بدین ترتیب سرعت بافت فرش ماشینی بالاست. مراحل بافت در انواع فرشها و طرحها و رنگها مشابه است.
۳.تکمیل فرش
پس از بافت ، فرشها به سالن تکمیل فرش ماشینی منتقل. و در آنجا به ترتیب ، مراحل زیر را پشت سر میگذارند :
۱- تیغه
۲- آهار زنی پشت فرش
۳- شیرینگ(پرداخت سطح فرش)
۴- برش طولی و عرضی فرش
۵- لبه دوزی ، زیگزاگ و ریشهزنی
۶- کنترل کیفیت
۷ – رول و بستهبندی