عمر فرش ماشینی و عوامل موثر بر افزایش آن
طول عمر فرش ماشینی برای بسیاری از خریداران ،بسیار حائز اهمیت است. اما عواملی که بر طول عمر فرش ماشینی تاثیر می گذارد، چیست؟
کیفیت الیاف بکار رفته و تعداد شانه و تراکم، از مواردی هستند. که در عمر فرش ، اهمیت دارند. اگر خریدار ، هنگام انتخاب محصول به موارد گفته شده توجه نماید،میتواند با خیالی آسوده ،انتخابی مناسب داشته باشد .
تاثیر تراکم و شانه فرش ماشینی بر عمر آن
در مورد شانه و تراکم لازم است بدانیم. هر چقدر تعداد شانه و تراکم فرش ماشینی بالاتر باشد . محصول شفافیت ، لطافت ، زیبایی و ظرافت بیشتری دارد. و به فرش دستبافت شباهت بیشتری خواهد داشت . بالا رفتن شانه و تراکم موجب می شود .تعداد گره های موجود در بافت بیشتر باشد. و فرش در هم تنیدهتر و فشردهتر باشد . همین امر موجب استحکام بیشتر گرهها و ماندگاری طولانیتر خواهد بود . اما ممکن است تراکمهای بالا با الیاف بیکیفیت تولید شود .که در این صورت عمر فرش کاهش یافته .و نمیتوان گفت به علت تراکم بالا ، فرش با کیفیت است . حالت عکس این قضیه هم امکان پذیر است.ممکن است در تولید فرشی با شانه و تراکم پایین نخهای مرغوبی بکار گرفته شود .که در این صورت فرش میتواند سالیان سال مورد بهرهوری قرار گیرد.
تاثیر کیفیت الیاف فرش ماشینی بر عمر آن
عمر فرش ارتباط مستقیمی با کیفیت فرش ماشینی دارد . همانطور که عنوان شد کیفیت و به طبع آن عمر فرش در نتیجهی عوامل مختلفی تعیین میشود . ابتداییترین و مهمترین عامل ، جنس به کار رفته در نخ تار ، نخ پود و نخ خاب است . جنس نخ تار و پود، در تمام بافتهها تقریبا مشابه .و از جنس پلی استر و پنبه است .اما نخ خاب ممکن است از جنس الیاف اکریلیک ، اکریلیک هیت ست ، پشم ، کرک ، ابریشم و غیره باشد. که در این میان پشم و آکریلیک عمر و دوام بیشتری دارند .و سالیان بیشتری میتوان از آنها استفاده نمود . عموما الیاف مصنوعی دوام کمتری نسبت به نوع طبیعی دارند .
تار و پود در فرش ماشینی
عمر فرش چگونه طولانیتر میشود ؟
۱٫فرش را در نزدیکی منابع حرارتی و آتشزا قرار ندهید.
۲٫برای جابهجا کردن فرش، آن را رول کنید. و هرگز اقدام به تا کردن فرش ننمایید .چون سبب شکسته شدن آن میشود.
۳٫فرش را در مکانهای مرطوب قرار ندهید. زیرا رطوبت باعث پوسیدگی فرش میشود.
۴٫وسایل سنگین نظیر مبلمان و کمد را روی فرش قرار ندهید. زیرا سبب
فشردگی الیاف در یک نقطه میشود .و در صورت اجبار به این کار، هر چند
وقت یکبار نیز جای وسایلی که روی فرش گذاشتهاید را تغییر دهید.
۵٫هفتهای یکبار فرش را با جاروبرقی تمیز کنید.
۶٫ اگر روی فرش لکهای افتاد ،فورا آن را تمیز کنید.
اگر لکه روی فرش باقی بماند پاک کردن آن سخت می شود. و نمای فرش را تار و تیره می کند.
۷٫هر چند وقت یکبار فرش را سروته کنید. تا در معرض سایش قرار نگیرد.
۸٫فرش را در زیر درها به گونهای پهن کنید، که در تماس مداوم با آن نباشد.
۹٫ شستن فرش را به شرکتهای معتبر قالیشویی بسپارید.
۱۰٫ اجازه ندهید نور مستقیم خورشید روی فرش بتابد.